Porties | Prep Tijd |
8-10porties | 45min |
Porties | Prep Tijd |
8-10porties | 45min |
Ingrediënten
- 500 gram rigatoni pasta
- 300 gram half om half gehakt
- 1 pot Heinz pastasaus Seriously good roasted pepper
- 50 gram Parmezaanse kaas + wat extra voor de garnering
- 1 bol mozzarella
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 handje verse basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Porties: porties
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
|
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat olijfolie in een hapjespan en rul het gehakt totdat het gaar en lichtbruin is.
- Giet de pastasaus erbij met een extra kopje water, de Italiaanse kruiden en knoflook. Roer de saus goed door en laat deze op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
- Kook de pasta net niet helemaal gaar in een grote pan met ruim kokend water met voldoende zout. Giet de pasta af in een vergiet en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
- Vet een springvorm in met olijfolie en verdeel iets minder dan de helft van de saus over de bodem. Steek de rigatoni pasta er rechtop in en begin met een kring aan de buitenste zijde en werk zo naar binnen totdat de springvorm helemaal gevuld is met pasta.
- Schep de rest van de saus er overheen en druk met een lepel wat in en rondom de pasta. Leg de stukjes mozzarella op de taart en bak de taart ca. 35 minuten in de oven. Laat hem daarna buiten de oven 5 minuten afkoelen voordat je de springvorm los haalt.
- Garneer de taart met wat Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.
Deel dit Recept