Gevulde loempia’s

/Gevulde loempia’s

Gevulde loempia’s

Gevulde loempia's
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Gevulde loempia's
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
18porties 55min
Porties Prep Tijd
18porties 55min
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Kluts de 4 eieren en bak hier, in wat olie, een dikke omelet van. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snijd de omelet in dunne reepjes.
  2. Bak de stukjes kipfilet kort aan in wat olie, schep ze uit de pan en laat afkoelen. Bak vervolgens de ui en knoflook in de koekenpan, voeg zo nodig nog wat olie toe.
  3. Neem een grote kom en meng dan de kool, kip, ui en knoflook, wortel, glasnoedels, ham, prei, taugé, en de reepjes omelet door elkaar.
  4. Neem 2 loempiavellen. Leg er 1 recht voor je en bestrijk de randen met het papje van bloem en water. Leg het 2e vel een kwartslag gedraaid erop (dus 1 van de punten wijst naar beneden). Bestrijk de randen en puntjes met het papje van bloem en water.
  5. Schep 3 tot 4 eetlepels van de vulling op de loempiavellen. Vouw het onderste puntje over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen, zo dat de puntjes elkaar net raken. Bestrijk de bovenkant nogmaals met het papje.
  6. Rol nu de loempia op tot de bovenste punten van de loempiavellen vast zit op de loempia. Ga zo door tot alle vulling op is.
  7. Bak de loempia's 5 - 8 minuten in de frituurpan op 180 graden (net hoe krokant je het korstje wilt hebben).
  8. Tip: Gebruik een bamipakket in plaats van losse groenten, dit scheelt een hoop snijwerk. Je kunt de loempia's vooraf bakken, laten afkoelen en later in de oven verwarmen.
Deel dit Recept
2017-06-26T07:48:45+00:00