Gegrilde asperges

/Gegrilde asperges

Gegrilde asperges

Gegrilde asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
met Serrano ham, ei en peterselie-botersaus
Gegrilde asperges
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
met Serrano ham, ei en peterselie-botersaus
Porties Prep Tijd
4porties 30min
Porties Prep Tijd
4porties 30min
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de plakken ham op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 tot 15 minuten in de oven tot de ham krokant is.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel en snijd ze in kleine stukjes en zet apart.
  3. Breng in een sauspan of steelpan de gesnipperde sjalot en wijn of bouillon aan de kook. Als je wijn gebruikt, voeg dan een snufje zout toe. Laat 10 minuten op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
  4. Giet door een zeef en gooi de sjalot weg. Doe het vocht terug in de pan en roer er de boter door tot het is gesmolten. Doe er als laatste de fijngehakte peterselie door en verwarm nog 2 minuten op een zacht vuur. Draai het vuur uit en roer er de citroensap door.
  5. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de asperges in ongeveer 10 minuten gaar. Keer ze regelmatig. Ze trekken in het begin wat krom, maar dat komt vanzelf goed naarmate ze langer bakken.
  6. Leg de asperges op een schaal en schenk er wat van de saus op. Verdeel het ei erover en verkruimel de stukjes ham erboven. Serveer de overige saus er apart bij.
  7. Tip: dit gerecht is ook geschikt om op de bbq te bereiden!
Deel dit Recept
2017-05-23T15:13:25+00:00